Hälsovård på företag. 

Önskar du beställa mitt informationsblad om Hälsovård på företag, välkommen
kontakta mig så skickar jag ut det. Det går också bra att ringa så berättar jag mer.

 

 

Hälso- och friskvård genom jobbet har blivit allt mer populärt de senaste åren. Många företag har börjat att inse värdet med ett hälso och friskvårds tänkande inom företaget. Olika företag har olika varianter på förmåner till sina anställda med allt från ekonomisk ersättning för träningskort eller behandling, till att personalen har en friskvårdstimme underarbetstid.

Kiropraktisk behandling och förebyggande rehabilitering är en lönsam hälso -och friskvård  investering för alla företag. I dagens samhälle ställs stora krav på företagen och dess anställda. Det är därför av stor vikt att ha personal som mår bra och som orkar arbeta både fysiskt och psykiskt med den eventuella stress situation som kan uppstå på en arbetsplats. 

En kort beskrivning hur jag arbetar med företag:
Det finns olika varianter på hur avtalet ser ut mellan mig och företaget, om jag kommer ut till företaget och behandlar eller om de anställda kommer till min klinik, hur många  antal tillfällen, priser osv. Finns det friskvårds bidrag som kan utnyttjas? Ska de anställlda betala hälften? osv. Avtalen är  flexibella och är olika för varje företag. Min grundtanke och mål är att med behandling och uppföljande rehabilitering och träningsråd  eventuellt kunna minska sjukfrånvaro som kan härledas till arbetsrelaterad problematik.
Det som är viktigt är att hela konceptet och avtalet ska passa och vara individuellt baserat på ert företag beroende på bransch, antal anställda osv.

Jag har ett informationsblad som jag gärna skickar till er där det mer utförligt beskrivs hur jag arbetar och  vilka avtal som finns osv

.Friskvårdsbidrag även till naprapat/kiropraktor Motion 2021/22:1076 av Ann-Sofie Lifvenhage (M) - Riksdagen

Här följer  några punkter som belyser varför kiropraktik som friskvård är en bra och lönsam investering för företag:
Smärta och besvär ifrån nacke,rygg, axlar mus- och tennisarmbåge och spänningshuvudvärk och migrän är ganska vanliga orsaker till sjukfrånvaro.

Vetenskapliga undersökningar visar att kiropraktisk behandling är kostnadseffektivt både vid akut och långvarig nack- och ryggproblematik. SBU, Statens beredning för medicinsk utvärdering utkom med "akut rygg- och nacksmärta" år 2001 där det noterades att forskningen är av god kvalitet och visar att kiropraktik är effektiv vid ryggbesvär.
www.sbu.se/sv/Publicerat/Ovrig/Akut-rygg--och-nacksmata

Friskvård är skattefritt för den anställde och avdragsgillt för arbetsgivaren. Avdrag får även göras av arbetsgivaren för förebyggande behandling och/eller rehabilitering av de anställda.

www.skatteverket.se/skatter/formoner/halsoochsjukvard/forebyggandebehandling

 

Urval av företag och föreningar som jag arbetar/arbetat med: